Spíž je hlavní tepna domova: co všechno by v ní mělo být?


Notice: Funkce get_currentuserinfo není podporována už od verze 4.5.0! Použijte prosím raději funkci wp_get_current_user(). in /var/www/hosting/eles-solar.cz/wp-includes/functions.php on line 3839

Máte rodinu, nebo jste sami? Bydlíte nově s manželem, manželkou, partnerem nebo partnerkou, nebo prostě jenom chcete ve vaší rodině udělat nový pořádek ve staré kuchyni? Každopádně, začněte spíží, v níž by měly být základní suroviny a potraviny, které využíváte denně, nebo velice často. Jaké suroviny to jsou? Jak je skladovat a k čemu se dají využít? Co patří do spíže a co byste měli dát do ledničky? Proč se dávají rajčata i jablka do spíže, a ne do ledničky? Proč banány do ledničky nepatří? Přečtěte si v dnešním článku, který je zaměřený na to, co patří do spíže.
sůl, pepř a ocet
·         Ovoce do lednice nepatří
Banány, rajčata, jablka, hrušky, ale také grepy, pomeranče nebo citrony nemusejí být v chladu, jednoduše tam zbytečně zabírají potřebné místo. Je mnohem lepší je nechat na stole, kde jsou vidět a je větší šance, že si je někdo z rodiny vezme. Navíc by v ledničce mohly ztratit svou chuť nebo rychleji zplesnivět. To platí třeba pro banány.
hromádka mouky

Co tedy patří do spíže?

1.       Luštěniny– fazole, čočka, hrách. Nejenom kvůli tomu, že by se měly často vyskytovat ve vašem jídelníčku, protože jsou bohaté na vlákninu, složité cukry a vitamin B.
2.       Rýže– nezapomeňte mít alespoň jednou týdně k obědu rýži. Skladujte ji v suchu, proto by měla být ve spíži v každé domácnosti. Vždycky se hodí jako samostatné jídlo nebo příloha.
3.       Těstoviny– jsou rychlé a zdravé, protože obsahují složité sacharidy a vitaminy D.
4.       Cibule a česnek– ty se hodí vždycky. Česnek je všelék a cibule zase dochutí jakýkoliv pokrm. Rozhodně by u vás ve spíži neměla chybět.
5.       Sušené ovoce a ořechy– je to zdravá dobrota, ale také se hodí při pečení.
tři láhve
6.       Olej a ocet– tyto dvě dochucovadla je nutně potřeba při jakémkoliv vaření, smažení, pečení nebo grilování. Ocet je třeba ne jenom na zálivky, ale i dochucování polévek a omáček nebo jako přídavek do asijské kuchyně.

Spíž je hlavní tepna domova: co všechno by v ní mělo být?
5 (100%)1